Hozzávalók 4 főre /elkészítési idő 30 perc
* 0,5 kg liszt
* 20 dkg főtt burgonya
* 3 dkg élesztő
* 1 tk cukor
* 1 tk só
* 2 dl tej
* 0,5 l olaj a kisütéshez (napraforgó olajat használtam)
Elkészítés:
1. A burgonyát puhára fözzük.
2. A lisztet elkverjük a sóval.
3. A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
4. A főtt burgonyát összetörjük és összekeverjük a liszttel, hozzáöntjük az élesztős tejet és jól összedolgozzuk.
5. Langyos helyen kb. fél óra alatt kétszeresére kelesztjük.
6. Másfél cm vastagságúra kinyújtjuk és nagyobb korongokat vágunk belőle.
7. Még 20 percig pihentetjük.
8. Egy nagy, lehetőleg mély serpenyőben az olajat felforrósítjuk.
9. A tésztabucikat széthúzkodjuk és mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
10. Érdemes papírtörlőre kiszedni, hogy a felesleges olajat felszívja.
11. Még melegen tálaljuk, megkenhetjük fokhagymával, tehetünk rá tejfölt, reszelt sajtot.
Burgonyás lángos
2010.01.31. 11:23 | alfacsaj | Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.