Hozzávalók:
* 3 dkg élesztő
* fél liter langyos tej
* 1 kg liszt
* 2 dl tejföl
* 1 evőkanál só
Elkészítés
Az élesztőt langyos tejben megfuttatod a liszttel, majd
a tejföllel, és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrsz belőle.
Letakarod, majd kb. fél órán át langyos helyen keleszted.
A tésztát ezután kb. fél cm vastagra kinyújtod, és kiszaggatod tetszés szerinti nagyságra.
Forró olajban, frissen annyit süss ki belőle, amennyi éppen elfogy.
Elkészítési idő:45 perc
De!....
A maradékot tedd kiolajozott zacskóba, és 1 héten keresztül akkor süthetsz belőle, amikor megkívánod.
Hűtőben (nem a fagyasztóban) kell tárolni. Sajttal, fokhagymával, tejföllel megszórva roppant finom.